Modul 16 - Colours Complementary

Dalam topik kita kali ini, Complementary Colours, ada 2 maksud yang hendak saya berikan.

Yang pertama,
Complementary colours bermaksud kombinasi colour yang STRIKING dan menonjol. Contoh colour sebegini sangat-sangat jarang digunakan kecuali di dalam pemakaian ahli-ahli sukan dunia. Cuba perhatikan di Sukan Olimpik, atau jersi bola, kombinasi colour pakaian sukan mereka, adalah contohnya seperti : Merah dan Hijau / Kuning dan Ungu / Orange dan Biru dan sebagainya.

Sekiranya kita ingin menonjolkan produk kita atau hasil kerja grafik, gunakan, teknik Complementary Colours ini.

Yang kedua, Complementary Colours juga Bermaksud kita ingin menggunakan pelbagai warna untuk melengkapkan image hitam putih kepada warna azali. Jadi itulah projek kita kali ini. - Atau menukar warna yang tidak disukai kepada yang baru. - Select betul2 kawasan yang hendak diwarnakan - Masukkan warna apa yang anda mahu - tukarkan mode yang bersesuaian.
(Untuk video berkualiti tinggi, selepas PLAY, sila KLIK option HD 1080 dan KLIK  full screen kotak di bawah sebelah kanan sekali.)

Selamat Mencuba, Good Luck!

Copyrights @ www.cintagrafik.com

Hakcipta Terpelihara 2022  ©  Razzi Rahman Productions. Dilarang memuat turun mana-mana video dari laman www.CintaGrafik.com ini. Dilarang mengeluar ulang atau menggunakan mana-mana kandungan laman ini dalam apa jua bentuk dan apa jua cara sama ada digital, elektronik, cetak, mekanik, fotokopi, rakaman atau pengstoran maklumat termasuk sistem dapat kembali. Pihak syarikat tidak teragak-agak untuk mengambil sebarang tindakan undang-undang sekiranya ada berlaku perlanggaran syarat-syarat dan terma ini. Terimakasih.